امور خیریه؛ رکن چهارم اقتصاد کشور
به گزارش روابط عمومی بنیاد آلاء؛ نشست خبری اولین همایش ملی خیّر ماندگار با حضور حجتالاسلام والمسلمین علی ملا نوری دبیر اجرایی همایش، نعمت الله موسی پور دبیر علمی همایش در موسسه بنیاد خیریه راهبری آلا، عصر امروز برگزار شد.
در این نشست ملانوری با بیان اینکه بنیاد آلا به ارائه خدماتی در امور خیریه میپردازد، گفت: از جمله این خدمات کمک به مددجویان در حوزه سلامت و محرومین است همچنین در حوزه دانش و مدیریت امر خیر نیز برنامههایی دارد.
وی ادامه داد: باید در مجالهای موثقی به چالشهای امر خیر بپردازیم تا یکی از جدیترین نظامهای شکل گرفته دو قطبی میان مردم اصلاح شود؛ اکنون شکاف وسیعی میان قشر خیّر و مردم عادی ایجاد شده در حالیکه امر خیر فارغ از ویژگیهای شغلی و اجتماعی امری فطری است.
ملانوری اظهار داشت: با انتخاب شعار "هر ایرانی یک خیّر" به دنبال آن هستیم تا هر شخص در کشور به عنوان یک خیّر شناخته شود و در این راستا همایشی دو روزه در اول و دوم اسفند ماه در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود تا مسئله توانافزایی مدیران و فرصتها و چالشها در امور خیر مورد توجه قرار گیرد.
دبیر اجرایی همایش ملی خیّر ماندگار اضافه کرد: در این همایش تعدادی از نهادهای علمی کشور از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه فرهنگیان، علم و فرهنگ، امام صادق، انجمن جامع شناسی ایران و وزارت بهداشت همکاری دارند.
ملانوری تصریح کرد: فعالیتهای انجام گرفته با کمک این نهادها در راستای ایجاد پیام ضرورت همافزایی برای مطالعه علمی در حوزه امر خیر است.
وی بیان کرد: دولت با تهیه ساز و کارهایی در آموزش عالی و رشتههای منتسب به امر خیر میتواند با نگاه علمی به این مسئله راهگشا باشد. از طرفی آموزش و پرورش نیز نقش ترویجی دارد و اکنون در دانشگاه فرهنگیان 2 واحد درسی با محوریت نیکوکاری به دانشجومعلمان تدریس میشود.
در بخش دیگری از این نشست موسیپور دبیر علمی همایش با اشاره به اینکه امر خیر در سراسر جهان کنشگران خاص خود را دارد، گفت: باید به این امر سامان بیشتری ببخشیم.
وی ادامه داد: امروز جوامع بشری نیازمند امر خیر است و نیکوکاری از جمله زیرساختهای لازم برای حفظ انسجام جامعه بشمار میآید.
موسیپور با تأکید بر اینکه برای حفظ وحدت جامعه به نیکوکاری نیاز داریم، بیان کرد: عمل خیر الزاماتی دارد که از جمله آن میتوان به کسب دانش در این عرصه اشاره داشت. در این راستا نیازمند دانش بیشتری هستیم تا امر خیر از وضعیتی فردی به شکلی اجتماعی تغییر کند.
دبیر علمی همایش اظهار داشت: هر خیّر با انجام عملی نیکوکارانه به تحرک جامعه کمک میکند، البته عمل کنندگان نیاز به آموزش دارند تا روشی درست را برگزینند.
وی تصریح کرد: مطالعه فعالیتهای خیر نشان از نقصان و کاستی در امور خیریه دارد و نهادی که در ارتباط با تشکیلات خیریه نگاهی علمی داشته باشد، وجود ندارد.
موسیپور با اشاره به اینکه در نشستهای خیریه باید نقش دانشگاهها در این امر از حیث سیاسی و اجتماعی مطرح شود گفت: ضرورت توجه خیّران به بعد علمی مسئله و ایجاد دانش میان رشتهای برای این مهم، احساس میشود.
وی افزود: قریب به ۱۵ هزار موسسه خیریه در کشور به ثبت رسیده که نشاندهنده فعالیت و توجه مردم به حوزه امر خیر است، اما در این موسسات ضعفهایی در فعالیتهایشان وجود دارد.
دبیر علمی همایش گفت: میتوان به امر خیر به عنوان رکن چهارم اقتصاد کشور نگاه کرد و باید رشته تحصیلی با تمرکز بر امر خیر در دانشگاهها ظهور یابد.
موسیپور تصریح کرد: در همایش ملی خیّر ماندگار قریب به ۱۸۰ چکیده دریافت شده که از این تعداد ۱۴۵ مقاله پذیرفته شده که ۳۱ مورد برای ارائه شفاهی، ۳۳ مورد برای ارائه پوستر، ۲۹ مورد برای چاپ مجموعه چکیدهها در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این تعداد مقاله از توجه علمی به امر کار خیر خبر میدهد، بیان کرد: با برگزاری چنین نشستهایی توجه عمومی به مسئله امر خیر جلب شده و امیدواریم تولید علم نیز در این زمینه هر چه بیشتر گسترش یابد.